onsdag 21 september 2011

!!!!!!!! Ett steg åt rätt håll!

Paste fråm Greenpeace, via Kristin

"Natten till tisdagen blev det klart. H&M ställer sig bakom utmaningen att avgifta modet. Senast 2020 kommer världens näst största återförsäljare av kläder, med ca 700 underleverantörer och klädproduktion i 1700 fabriker, att fasa ut alla farliga kemikalier ur hela produktionskedjan. Det är stort. Genom att visa att klädproduktionen kan vara fri från farliga kemikalier sänder H&M en mycket viktig signal till hela textilbranschen.
Och inte nog med det. H&M har även gått med på att se till att deras underleverantörer offentliggör vilka farliga kemikalier som släpps ut från fabrikerna där kläderna produceras. I ett land som Kina, där människor lever omkring fabriker utan att känna till vad som släpps ut i deras floder, är det här början på något verkligt viktigt.
Bakgrunden till Greenpeace kampanj är att ett ackrediterat laboratorium funnit rester av farliga kemikalier - som H&M förbjudit i sin produktion - i 4 av 6 av de H&M-plagg som vi testat. H&M ska nu kontakta fabrikerna i fråga för att se varför den förbjudna kemikalien förekommit i deras plagg."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar